OVER STUDIO CRONE

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Ik ben Irene Crone, het gezicht achter Studio Crone.

Met mijn achtergrond in journalistiek en grafisch ontwerp heb ik mij in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allround content creator en creatief  communicatie-expert.

Als grafisch ontwerper werkte ik jarenlang bij publieksbladen en ontwerpbureaus. Hierdoor weet ik als geen ander hoe je mensen kunt prikkelen om informatie te gaan lezen en bekijken. Deze ervaring zet ik in bij het ontwerpen van mooie en functionele communicatiemiddelen. In 2017 startte ik vol energie met Studio Crone. Met mijn studio richt ik me naast het design van diverse middelen ook op het schrijven van nieuwsberichten en ervaringsverhalen.

Ervaring in de communicatie deed ik onder andere op bij Bartiméus. Voor deze organisatie voor slechtziende en blinde mensen ontwikkelde ik onder andere diverse interne en externe nieuwsbrieven en content voor de website en social media kanalen. Ik scheef ook meerdere ervaringsverhalen, bijvoorbeeld over bewoners en medewerkers.

Daarnaast zet ik me al een paar jaar met veel plezier en voldoening in als vrijwilliger binnen het marketing en communicatieteam van Villa Joep. Voor dit goede doel verzorg ik de content op de social media kanalen, de website, nieuwsbrief en andere middelen. Bij het creëren van content geniet ik ervan als tekst en beeld mooi en functioneel samenkomt.

Ik ben een ervaren creatieve doener, werk gestructureerd en schakel snel.

Naast werken word ik blij van (verre) reizen, stedentrips, zon, strand, goede koffie, lekker eten en mijn 3 mannen thuis:)

Ik heb 7 maanden heel fijn met Irene samengewerkt bij &samhoud voor diverse grote klanten en business lines. Irene zet klantvragen moeiteloos om in ontwerpen die raken. Complexe informatie maakt zij behapbaar en visueel aantrekkelijk waardoor zelfs de meest droge kost een feestje wordt om te zien. Verder is het zo fijn dat je precies weet wat je aan Irene hebt; dedicated, effectief en altijd met een fijn gevoel voor humor!

Nadia Fonteijne Project-coördinator &samhoud

Irene wist na drie zinnen precies wat ik wilde en heeft dat perfect weten te vertalen naar onze website. Ze heeft ook het logo en diverse uitnodigingen ontworpen. Ik wil nooit meer een andere vormgever!

Suzan Jacobs Eigenaar Praktijk GiB

Ik heb drie jaar met Irene samengewerkt aan ANBO Magazine. Zij is een creatieve, gedreven artdirector die kritisch meekijkt en in oplossingen denkt. Irene weet wat erbij komt kijken om een blad te maken. Daarnaast heb ik haar leren kennen als een prettige, betrokken collega.

Caroline van der Kooij Bladmanager SPN

Studio Crone benaderde ik voor mijn huisstijl: het werd een strak, creatief én snel proces. Het resultaat? Een stijl die perfect past bij mijn adviesbureau. Daarom gaf ik Studio Crone ook de opdracht mijn website te ontwerpen.

Jeroen Belderbos Directeur Belderbos ICT