OVER STUDIO CRONE

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Ik ben Irene Crone, het gezicht achter Studio Crone. Al zo'n 20 jaar geniet ik ervan om met typografie en beelden mooie en functionele ontwerpen te maken. Als vormgever werkte ik bij diverse bladen, waaronder Libelle, Plus Magazine en Flair. Ook was ik art director van ANBO Magazine. Verder heb ik al een paar jaar een eigen ontwerpstudio gehad en verzorgde ik huisstijlen, nieuwsbrieven, personeelsbladen, boeken en diverse andere print-uitingen.

In 2017 ben ik vol energie met Studio Crone gestart. Met mijn ontwerpstudio richt ik me op het design van print, online middelen en content. Door mijn achtergrond als bladenmaker weet ik als geen ander hoe je mensen kunt prikkelen om informatie te gaan lezen en bekijken. Deze ervaring zet ik in bij het ontwerpen van online middelen en content.


Kwaliteit, creativiteit en eenvoud zijn

de basisprincipes voor mijn ontwerpen.

Mijn ambitie is om samen met mijn opdrachtgevers krachtige ontwerpen te maken. Dat begint met goed luisteren en scherp doorvragen. En dat eindigt bij een creatief eindresultaat dat optimaal aansluit bij de wensen van de opdrachtgever.

Naast vormgeven word ik blij van (verre) reizen, stedentrips, zon, strand, goede koffie, lekker eten en mijn 3 mannen thuis:)

Ik heb 7 maanden heel fijn met Irene samengewerkt bij &samhoud voor diverse grote klanten en business lines. Irene zet klantvragen moeiteloos om in ontwerpen die raken. Complexe informatie maakt zij behapbaar en visueel aantrekkelijk waardoor zelfs de meest droge kost een feestje wordt om te zien. Verder is het zo fijn dat je precies weet wat je aan Irene hebt; dedicated, effectief en altijd met een fijn gevoel voor humor!

Nadia Fonteijne Project-coördinator &samhoud

Irene wist na drie zinnen precies wat ik wilde en heeft dat perfect weten te vertalen naar onze website. Ze heeft ook het logo en diverse uitnodigingen ontworpen. Ik wil nooit meer een andere vormgever!

Suzan Jacobs Eigenaar Praktijk GiB

Ik heb drie jaar met Irene samengewerkt aan ANBO Magazine. Zij is een creatieve, gedreven artdirector die kritisch meekijkt en in oplossingen denkt. Irene weet wat erbij komt kijken om een blad te maken. Daarnaast heb ik haar leren kennen als een prettige, betrokken collega.

Caroline van der Kooij Bladmanager SPN

Studio Crone benaderde ik voor mijn huisstijl: het werd een strak, creatief én snel proces. Het resultaat? Een stijl die perfect past bij mijn adviesbureau. Daarom gaf ik Studio Crone ook de opdracht mijn website te ontwerpen.

Jeroen Belderbos Directeur Belderbos ICT